Våra katter

Uljas

  • Hane
  • 2014

En äldre man hade en större kattgrupp som han inte tog hand om. Samtliga katter var undernärda och i dåligt skick. Alla katterna i gruppen är väldigt snälla och keliga. Fungerar bra i grupp.

Uljas är lite avvaktande mot nya människor, men när han fått titta och tänka lite är han kelig och rar. Han är självständig och inte bunden till någon speciell i gruppen, men önskar helst inte bli ensamkatt. Han har en gammal skada som läkt på höger öga, men det är inget som stör honom.

Bra att veta

Om du är intresserad av att titta på våra katter är du välkommen att boka in dig på en visning, då får du chans att träffa de katter som är aktuella och som passar in i just ditt hushåll. Vi är mycket noga med att rätt katt ska komma till rätt familj. Om du bara är nyfiken och går i kattköpartankar så är det helt okej att boka in dig på en visning för att få med kött på benen. 

Här kan du läsa mer om hur det går till.

  • Grön tass: Katten är helt tam och kelig. Tid att anpassa sig: 1-3 månader i ett nytt hem.
  • Gul tass: Katten är lugn i människors sällskap, ibland lekfull, vill inte bli klappad och behöver mer tid för att lita på nya människor.Tid att anpassa sig: 3-6 månader i ett nytt hem.
  • Röd tass: Katten är osäker när den träffar nya människor. Vågar ännu inte bli klappad, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor. Tid att anpassa sig: 3-12 månader i ett nytt hem.