Våra katter

Baggins

  • Hane
  • 2019

Baggins är född ute och har haft en väldigt tuff start. Han hittades mer död än levande. Man tog honom med till katthemmet där de första två veckorna blev intensiva för honom med dropp, blodprover, medicinering och olika läkemedel. Baggins piggade på sig, men hans vänstra öga var skadat av infektionen och fick opereras bort. Han har återhämtat sig bra och har placerats i en styvfamilj där busar och rejsar för fulla muggar. 

Baggins är lite blyg precis i börjam och vill då gärna springa iväg. Men när han fått tina upp är han en riktig knäkatt, som bara vill kurra och gosa. Flyttar tillsammans med en annan katt eller till ett hem med en befintlig katt i lämplig ålder.

Bra att veta

Om du är intresserad av att titta på våra katter är du välkommen att boka in dig på en visning, då får du chans att träffa de katter som är aktuella och som passar in i just ditt hushåll. Vi är mycket noga med att rätt katt ska komma till rätt familj. Om du bara är nyfiken och går i kattköpartankar så är det helt okej att boka in dig på en visning för att få med kött på benen. 

Här kan du läsa mer om hur det går till.

  • Grön tass: Katten är helt tam och kelig. Tid att anpassa sig: 1-3 månader i ett nytt hem.
  • Gul tass: Katten är lugn i människors sällskap, ibland lekfull, vill inte bli klappad och behöver mer tid för att lita på nya människor.Tid att anpassa sig: 3-6 månader i ett nytt hem.
  • Röd tass: Katten är osäker när den träffar nya människor. Vågar ännu inte bli klappad, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor. Tid att anpassa sig: 3-12 månader i ett nytt hem.