Våra katter

Aberdeen

  • Hona
  • 2010

Lugn mammakatt med mycket livserfarenhet. Hon har haft ett hem, men levt som hemlös i flera år och säkerligen fått många kullar.
Hon flyttade in på ett loft och fick en kull. Ladans ägare ville inte ha henne där och man skulle skjuta henne eftersom hon var en "vildkatt". Några hörde detta och ringde katthemmet och frågade om vi ville ha ungarna.
- Inga ungar utan mamman! svarade vi.
Vilket gjorde att mamman fick komma till katthemmet med sina fem småttingar.

Aberdeen är snäll och lugn. Hon är klappbar, men avvaktande. Hon behöver tid att bygga upp tilliten till sin nya människa. Hon skulle vara nöjd som innekatt med tillgång till en balkong, men skulle inte tacka nej till utevistelse. Hon är van vid andra katter och kan bo med någon äldre kompis eller vara ensamkatt. Aberdeen vill bli bortskämd!

Bra att veta

Om du är intresserad av att titta på våra katter är du välkommen att boka in dig på en visning, då får du chans att träffa de katter som är aktuella och som passar in i just ditt hushåll. Vi är mycket noga med att rätt katt ska komma till rätt familj. Om du bara är nyfiken och går i kattköpartankar så är det helt okej att boka in dig på en visning för att få med kött på benen. 

Här kan du läsa mer om hur det går till.

  • Grön tass: Katten är helt tam och kelig. Tid att anpassa sig: 1-3 månader i ett nytt hem.
  • Gul tass: Katten är lugn i människors sällskap, ibland lekfull, vill inte bli klappad och behöver mer tid för att lita på nya människor.Tid att anpassa sig: 3-6 månader i ett nytt hem.
  • Röd tass: Katten är osäker när den träffar nya människor. Vågar ännu inte bli klappad, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor. Tid att anpassa sig: 3-12 månader i ett nytt hem.