Kastrering

Ett av våra mål är att minska antalet hemlösa katter. Vi har därför valt att arbeta preventivt genom att fler katter kastreras. Vi vill nå den målgrupp som inte har råd att kastrera och därför drar ut på det, vilket gör att en eller flera kullar hinner födas.

Sveriges Veterinärförbund rekommenderar att kastrering görs från fyra månaders ålder på både hon- och hankatter. Norrtälje katthem och vår veterinär har lång erfarenhet av att kastrera unga individer och har bara positiva erfarenheter av det.Du lämnar in katten mellan 08.00 – 09.00 samma dag.
(Bokningssystemet kommer påminna dig om att lämna 08.00 eller 08.05 och det är för att systemet inte klarar av att ha honor och hanar i två grupper samtidigt mellan 08.00-09.00)

Du kan hämta fram till 18.00 (16.00 på helgen).
Vi ringer annars när de är klara om du kan hämta under dagen.


Information inför ingreppet:

• Kattungar yngre än 7-8 månader ska fastas endast från 06.00 på morgonen. Ta bort torrfodret 06.00 och ge ingen frukost innan.

• Vuxna katter fastas från midnatt.

• De får dricka vatten.

• Andra katter i hushållet får lida med sin kompis


Pris:
Hona 600 kr/Hankatt 400 kr inklusive obligatorisk id-märkning med chip och tatuering, samt registrering i SKK. Inga undantag!
(SKKs registrering kostar normalt 140 kr. Klinikpris för chip är ca 495 kr och för tatuering ca 250 kr.)

Vi klipper klorna kostnadsfritt på alla katterna eftersom de ska vara inomhus 7-10 dagar efter kastreringen.

Om vi hittar öronskabb eller andra åkommor passar vi på att ta hand om det när katten ändå sover. Det kan då tillkomma en kostnad för material eller läkemedel. Vi ringer i så fall innan vi gör något.

Du har även möjlighet att få en besiktning av katten med ett intyg som kan vara bra att ha för att visa att katten är frisk. T.ex. för försäkringen. Pris: 250 kr i samband med kastreringen (Normalpris ca 500 kr).


Vaccinering:
Vi rekommenderar även att katten vaccineras mot kattpest och kattsnuva. Även innekatter, då kattpest är mycket vanligt i Sverige och en dödlig sjukdom. Innekatter kan smittas via saker som kommer utifrån, som dina skor.

Vaccination i samband med kastreringen kostar 150 kr.
Att vaccinera på katthemmet kostar normalt 225 kr (Klinikpris är ca 300 kr.)

Grundvaccineringen består av två sprutor med 4 veckors mellanrum. Därefter med 1-2 års mellanrum beroende på om katten är innekatt eller har möjlighet att gå ut.


Annat att tänka på:

• Ta med vaccinationsintyget om du har ett, så att veterinären kan signera det. Annars gör vi ett åt katten.

• Ta gärna med en filt eller en handduk för att bädda ner katten i på vägen hem. De fryser lätt efter narkosen och de kan även kissa på sig när de inte är riktigt vakna.


Betalning:

Vi tar kort på katthemmet och vill helst inte ha kontanter.
Om du föranmält att du vill betala på faktura eller på avbetalning kommer vi att ordna med det.

Om du föranmält en stall-, ladugårds- eller hemlös katt så är det kostnadsfritt att kastrera på katthemmet även om vi är tacksamma för bidrag till vår verksamhet som är helt ideell.

Har du några frågor tveka inte att ringa 0176-161 91.

Avbokning sker via det bokningsmail du fått när du bokade via www.timecenter.se/kattcenter

Om du inte skulle få in katten i tid, så är det ingen fara om du kommer lite sent.
Fram till 12.00 går bra i så fall.

Mvh
Norrtälje Kattcenter

Boka plats här