Hur går en visning till?

Är du intresserad av att komma till katthemmet för att besöka katterna behöver du boka en tid. En visning tar cirka en timma. Det är mycket som vi ska prata om och gå igenom om du är intresserad av att adoptera/köpa en katt av oss.

Kattvisningar sker endast efter tidsbokning.


När du adopterar en katt från Norrtälje katthem går du bland annat med på att ha katten försäkrad, fortsätta vaccinera katten varje år, uppdatera katthemmet om hur det går för katten m.m.

När du kommer på visning får du berätta om dig själv och hur du bor, arbetar, familj och om du har eventuella andra husdjur. På så sätt kan vi presentera de individer som skulle passa bäst in i ditt hushåll, vilket är vårt främsta mål. En katt kan bli 15-20 är gammal, så det är viktigt att man trivs ihop. Det kan göra att vi föreslår ett annat kön/ålder på en katt än du kanske hade tänkt dig. Självklart får du ha önskemål, men lås dig inte vid att du bara ska ha en viss färg osv. Det brukar inte helt sällan sluta med att den katt man blir kär i är någon helt annan än vad man hade tänkt sig från början.

Det du kan fundera på innan du kommer på en visning är om du har tid och tålamod för att hjälpa en av våra blygisar till att bli en gosig kisse eller om du vill köpa en hyfsat klar katt. Många av våra katter har haft det tufft ute som hemlösa och kan vara skeptiska mot nya människor, men ger man dem tid att landa i ett nytt hem och lära känna sina nya familjemedlemmar, så får man otroligt med kärlek tillbaka.

Flera av de katter vi har på katthemmet har bildat starka band med en annan katt de träffat här och då vill vi inte skapa ett nytt trauma i deras liv genom att sära på dem. Det gör att vissa katter endast flyttar som par. Det är viktigt att den katt som ska flytta till ett hushåll som ensamkatt kan fungera som ensamkatt. Kattungar under 8 månader adopteras inte ut som ensamkatter. Det kan hämma deras utveckling att växa upp ensamma. Speciellt om ägaren inte är hemma på dagarna. De kan lätt få beteendeproblem och även missköta sig för att få uppmärksamhet. Två katter kommer aldrig att vara ensamma. Oftast skapar syskon utan mamma starka band på katthemmet och bör därför inte säras på.

Personalen känner katterna och gör sitt bästa för att passa ihop dig och din familj med din nya familjemedlem. Våra katter placeras framförallt i Norrtälje och i Stockholm, men det är inget hinder om du bor längre bort.


Tips för dig som redan har katt

Har du en äldre katt redan, så kan det vara jobbigt om du adopterar en kattunge. Vi rekommenderar alltid den bästa lösningen för att det ska passa med den eller de katter som redan finns i hushållet. Det kan göra att vi föreslår något helt annat än du hade tänkt dig. Har du en äldre katt kan det vara bra att välja ett djur av motsatt kön. Hankatter har ofta större tolerans för att en ny katt kommer in i reviret än äldre honor, men det är så klart väldigt individuellt. Det mesta går bara man ger katterna tid. En katt på 20 adoptioner kommer tillbaka för att det inte fungerade med den befintliga katten i hushållet, så vårt förarbete är väldigt viktigt för att det ska blir rätt. 

Feliway är också ett otroligt bra hjälpmedel att använda sig av när man ska introducera en ny katt i en ny miljö. Oavsett om man har en katt innan eller inte. Feliway hjälper katten att varva ner. Vi använder det på katthemmet med bra resultat. Finns att köpa på katthemmet till mycket förmånligt pris.

Boka Tid